Exkluzivně: Král bude startovat v GP2, do auta usedne již v pátek

Poprvé se předvede před audiencí formule 1 v Abú Zabí.

Český pilot Josef Král usedne již zítra do monopostu formule GP2 pro testy na okruhu v Abú Zabí. O týden později již bude startovat do prvního závodu asijské části tohoto šampionátu, a to přímo v rámci velké ceny formule 1.

Z důvěryhodných zdrojů to vypátral F1sports s tím, že v odpoledních nebo večerních hodinách měla být vydána tisková zpráva.

Podle informací F1sports již Král pracuje na odlití sedačky s týmem Supernova, za který by měl závodit.

Asijská formule GP2 je zimní odnoží prestižního šampionátu GP2, který v roce 2005 vystřídal Mezinárodní formuli 3000, ve které závodil Tomáš Enge. Šampiony GP2 jsou Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Timo Glock, Giorgio Pantano a Nico Hülkenberg. Všichni již závodili, závodí a nebo budou závodit ve formuli 1.

Asijská formule GP2 se letos pojede potřetí, předchozími dvěma šampiony jsou Kamuj Kobajaši a Romain Grosjean, taktéž piloti formule 1.

O startu v hlavní sezoně GP2 roku 2010 se zatím ještě jedná, záleží především na výsledcích.

Josef Král se narodil 15. června 1990 ve Dvoře Králové. Okusil formuli BMW, kde jej v prestižních závodech provázela nepřízeň sportovních komisařů. Král v posledních dvou letech třikrát zvítězil v Mezinárodní formuli Master a v roce 2007 dvakrát startoval v A1GP.

Královým týmovým kolegou bude zkušenější Brit James Jakes.

Doporučujeme

Články odjinud