Ericsson v Brazílii dosáhl nejlepšího kvalifikačního výsledku kariéry

Ericsson v Brazílii dosáhl nejlepšího kvalifikačního výsledku kariéry

Marcus Ericsson po letošní sezóně odchází z formule 1. V kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie však v barvách Sauberu dosáhl svého nejlepšího umístění v kariéře, když zajel sedmý nejrychlejší čas. Osmým místem potvrdil dobrý výsledek týmu Charles Leclerc.

Po sezóně u Sauberu skončí oba současní piloti. Zatímco Leclerc zamíří do Ferrari, Ericsson bude u Sauberu pouze v roli rezervního jezdce a závodit bude v americkém formulovém šampionátu IndyCar. Pro příští sezónu Sauber podepsal s Kimim Räikkönenem a Antoniem Giovinazzim.

V Brazílii se však Sauberu daří a oba jeho piloti postoupili až do závěrečné části kvalifikaci. Letos se jim to povedlo už v Rusku a v minulém závodě v Mexiku. Ericsson přitom poprvé od kvalifikace v Maďarsku porazil svého týmového kolegu Leclerca. Oba jezdci si navíc o jednu pozici polepší díky penalizaci Daniela Ricciarda za nasazení nového komponentu pohonné jednotky.

„Po Abú Dhabí odcházím, ale chci odejít úspěšně a chci ukázat, co tým ztrácí. V posledních dvou víkendech jsem bodoval, dnes jsem dojel sedmý. Potřebuji v tom pokračovat, abych skutečně odešel v tom nejlepším, příští rok mě pak čekají úžasné věci,“ řekl Ericsson.

„Bylo to skvělé, hlavní ale podle mě je, že já a Charles jsme před středem pole a jsme nejlepší ze zbytku světa. Myslím, že od nás pilotů, ale také od týmu je to skvělý výkon. Tuto trať známe, mezi všemi týmy je to velmi těsné. Byl to skvělý výkon a jsem opravdu, opravdu šťastný.“

Leclerc neskrýval radost

Leclerc se ve své premiérové sezóně ve formuli 1 sice probojoval do třetí části kvalifikaci již posedmé, i tak měl ale z úspěchu týmu velkou radost.

„Úžasný den pro tým. Kvalifikovali jsme se jako nejlepší ze zbytku světa, oba vozy dosáhly tak skvělého výsledku, je to neuvěřitelný úspěch, na který bychom měli být všichni hrdí,“ řekl Leclerc.

„Byl jsem velmi spokojen se svým kolem na konci Q2, trochu méně už v Q3. Marcus dnes odvedl neuvěřitelnou práci, gratuluji mu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud