Ericsson přiznal chybu, po které skočil se svým vozem v bariéře

Ericsson přiznal chybu, po které skočil se svým vozem v bariéře

Marcus Ericsson řekl, že jeho nehodu během kvalifikace na Velkou cenu Japonska vozů formule 1 způsobilo špatné odhadnutí situace při předjíždění mercedesu Valtteriho Bottase.

Ačkoliv Ericsson potvrdil, že Bottas byl zcela mimo závodní stopu, tak narušení proudění vzduchu jej připravilo o přítlak na voze. Kvůli ztrátě přilnavosti na přední nápravě se stal Ericssonův vůz nedotáčivý a Švéd se roztočil do bariéry z pneumatik. V kvalifikaci obsadil poslední, dvacáté místo.

„Přišel jsem o přední část. Věděl jsem, že tam je auto, ale bylo dostatečně na vnitřku zatáčky, takže jsem si myslel, že to bude v pohodě, pak jsem se ale podíval na video a myslím, že to stačí k rozhození auta,“ řekl Ericsson Autosportu.

„Na datech můžete vidět, že v tom kole jsem měl v porovnání s předchozím kolem trochu více nedotáčivý vůz. Není to výmluva, zřejmě jsem jel příliš rychle na to, jaká byla přilnavost, ale byla to smůla.“

Ericsson připustil, že udělal chybu, když si neuvědomil ztrátu přilnavosti způsobenou turbulencemi.

„Vozy jsou velmi citlivé na vítr. Když se změní vítr, můžete ztratit docela dost přilnavosti. Špatně jsem si promyslel, kolik bych ztratil, a vyjel jsem mimo. Je to špatné místo pro to být široký, protože když se dostanete jedním kolem mimo trať, je konec,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud