Ericsson kvituje příchod Wehrleina k Sauberu

Ericsson kvituje příchod Wehrleina k Sauberu

Marcus Ericsson s radostí vítá příchod Pascala Wehrleina k týmu Sauber. Podle švédského pilota pomůže Wehrlein stáji z Hinwilu k ještě většímu progresu.

Šestadvacetiletý Švéd je přesvědčen, že jeho nový týmový kolega Pascal Wehrlein pomůže týmu Sauber k dalšímu zlepšení. Pro Ericssona bude Wehrlein druhým parťákem během jeho angažmá u švýcarské stáje. V letech 2015 a 2016 působil u Sauberu po boku švédského jezdce Brazilec Felipe Nasr.

„Myslím, že pro mě a Sauber je to skvělá zpráva,“ okomentoval Ericsson příchod německého pilota pro oficiální webové stránky formule 1.  

„Pascal je velmi rychlý a respektovaný jezdec. Myslím, že se můžeme navzájem motivovat a překonávat, čímž pomůžeme k progresu celému našemu týmu. Již se těším na skvělou sezónu,“ dodal Švéd ve svém vyjádření.

Marcus Ericsson si je rovněž vědom Wehrleinových úspěchů ze série DTM. Tu mladý Němec celkově ovládl jako nejmladší pilot v historii a pomohl si tak k budoucímu angažmá v „královně motorsportu“.

„Skutečně velmi oceňuji jeho schopnosti. Stal se šampiónem série DTM a byl velmi dlouho členem rodiny Mercedes, což svědčí o tom, jak velmi si ho vážili,“ okomentoval Ericsson dosavadní úspěchy v kariéře Pascala Wehrleina.

Švédský jezdec se v rozhovoru pro oficiální stránky formule 1 také zmínil o cílech Sauberu pro nadcházející sezónu.

„Samozřejmě si to vyžádalo určitý čas, ale pokud se podíváte na naše výsledky z druhé poloviny loňské sezóny, jasně si budete moci všimnout zlepšení. V tomto postupném progresu chceme pokračovat i letos. Před několika měsíci se k nám přidalo několik skvělých lidí, což se rovněž může ukázat jako rozdílové. Cítím, že se nyní skutečně ubíráme správným směrem, navíc se dvěma mladými hladovými piloty v kokpitu.“ 

FOTO: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud