Ericsson je po zisku prvních bodů pro Sauber optimistou

Ericsson je po zisku prvních bodů pro Sauber optimistou

49 závodů čekal Marcus Ericsson na zisk dalších bodů ve formuli 1. Dočkal se ve druhém závodě letošní sezóny, když ve Velké ceně Bahrajnu obsadil deváté místo.

V loňské sezóně Sauber bodoval ve dvou závodech: ve Španělsku a Ázerbájdžánu. V obou případech ale body pro tým získal Pascal Wehrlein. Ericsson naposledy ve formuli 1 bodoval ve Velké ceně Itálie v roce 2015.

„Jsem velmi šťastný a hrdý na tým,“ řekl Ericsson. „Myslím, že jsme pracovali velmi tvrdě. Mám za sebou těžké roky, ale tvrdě jsem pracoval na tom, abych to zvrátil.

Tento rok je to s tímto týmem nová kapitola, když přišla Alfa Romeo a děje se spousta věcí, je to nový začátek. Bodovat už ve druhém víkendu je pro každého velká vzpruha a skvělá odměna za tvrdou práci, kterou jsme odvedli v zimě, takže jsem velmi šťastný.“

Ericsson zároveň doufá, že po úspěšném vystoupení v Bahrajnu se bude Sauberu dařit i v dalších závodech.

„Víme, že máme slušný základ, na kterém můžeme stavět, což jsme dnes ukázali. Slibné je, že hodně vyvíjíme a přivezeme spoustu vylepšení. Máme velmi agresivní plán vývoje, takže doufám, že můžeme bojovat o body v každém víkendu.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud