Ericsson je letošní formou Sauberu překvapen

Ericsson je letošní formou Sauberu překvapen

Sauber podle Marcuse Ericssona předčil všechna očekávání. I ta jeho.

Po nepovedené sezóně 2014, kdy tým z Hinwilu nezískal ani bod, už v prvním letošním závodě v Austrálii bodovali jak Ericsson, tak Felipe Nasr, kteří do týmové pokladničky přidali za páté a osmé místo hned 14 bodů.

A zatímco na další podobně úspěšný víkend Sauber čeká, na bodovaných pozicích dojíždí alespoň jeden z pilotů do cíle celkem pravidelně. I díky tomu se nyní Sauber drží na osmé pozici průběžného hodnocení.

„Opravdu jsem nevěděl, co mám čekat,“ řekl Ericsson pro oficiální stránky F1. „Sauber je týmem s bohatou historií (v Austinu tým oslavil 400. účast ve velké ceně), zároveň ale měli velmi obtížný minulý ročník, takže když jsem přišel, nebylo vůbec jasné, jak to bude a z čeho budeme začínat.“

„Mám-li být upřímný, předčilo to má očekávání. Bojujeme o body v téměř každém závodě.“

Ericsson debutoval ve F1 loni ve stáji Caterham, která však zkrachovala. Pro letošní rok jej pod svá křídla vzal tým Sauber, který se v létě rozhodl ponechat si oba své piloty i pro příští sezónu.

„Myslím, že to bude lepší, týmu to dodá stabilitu,“ dodal 25letý Švéd. „Známe teď vstupy a výstupy. Známe pracovní postup a mentalitu. Oba úzce spolupracujeme na voze pro příští rok a mluvíme s inženýry o tom, co z auta chceme dostat.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud