Ericsson doufá v podání Sauberu ve velký skok vpřed

Ericsson doufá v podání Sauberu ve velký skok vpřed

Marcus Ericsson doufá, že jeho tým Sauber dokáže udělat po letní přestávce velký krok vpřed ve formuli 1. Švýcarský tým totiž teprve nyní nasadí na svůj letošní vůz vylepšení, zatímco ostatní týmy se již soustředí na příští rok.

Kvůli finančním problémům a nejisté budoucnosti nebyl Sauber schopen vylepšovat svůj vůz. Změna přišla až s příchodem nového vlastníka, švýcarské investiční společnosti Longbow Finance SA.

Uvolnění finančních prostředků vedlo k výrobě nových dílů. Nové zadní křídlo již Sauber vyzkoušel ve Velké Británii a Maďarsku. Pro závod v Belgii přitom chystá nové přední křídlo a podlahu.

„Vypadá to, že spousta lidí na roštu už nasadila svá vylepšení, která plánovali a pro druhou půlku možná udělali nějaké malé kroky,“ řekl Ericsson Autosportu.

„Díky tomu doufám, že můžeme udělat větší kroky, než udělali ostatní. Doufejme, že my uděláme s našimi vylepšeními větší kroky, protože přicházejí později, než jsme očekávali, a dočkáme se většího skoku.“

Sauber zatím letos čeká na první body. Pokud zůstane na 11. pozici v Poháru konstruktérů na konci sezóny, bude to v historii týmu poprvé, kdy tým neskončí v nejlepší desítce.

„Potřebujeme se dostat zpátky na body, to je velmi důležité, obzvlášť když Manor boduje,“ řekl Švéd. „To je tedy první cíl a snad budeme mít na voze nějaké nové díly, které nás zrychlí, a budeme schopni znovu bojovat o body.“

Atmosféra v Sauberu se výrazně změnila

Poté, co bylo oznámeno zajištění budoucnosti Sauberu, se podle Ericssona atmosféra v týmu výrazně změnila.

„Je to mnohem pozitivnější. Než přišli noví vlastníci, byla situace obtížná, když platy zaměstnanců chodily až o měsíc později. Spousta lidí si nebyla jistá budoucností v týmu. Když teď mluvíte s lidmi na trati, tak je to mnohem pozitivnější.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud