Ericsson cítí, že F1 opouští po své nejlepší sezóně

Ericsson cítí, že F1 opouští po své nejlepší sezóně

Marcus Ericsson věří, že z formule 1 odchází po své nejlepší sezóně v kariéře.

Švédský pilot pro příští rok míří do amerického formulového seriálu IndyCar, když se tým Sauber rozhodl zcela obměnit svou jezdeckou sestavu, kterou budou příští rok tvořit Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi.

Jeho týmový kolega, nováček Charles Leclerc, jej letos z pohledu bodů porazil, Ericsson to přitom přisuzuje své kvalifikační formě, která nebyla tak dobrá. I přesto považuje Ericsson svou pátou sezónu ve formuli 1 za „rozhodně nejlepší“. V konečném hodnocení sezóny obsadil 17. místo, což je ve F1 jeho kariérním maximem.

„Tento rok jsem měl velmi dobrou závodní rychlost. Měl jsem některé velmi dobré závody,“ pochvaluje si Ericsson.

„Kvalifikace byly problém, byl jsem příliš vzadu v porovnání s Charlesem a kvůli tomu bylo obtížné udržet se s ním po bodové stránce. Z pohledu práce s pneumatikami jsem v tuto chvíli jedním z nejlepších ve formuli 1. To byla letos moje nejsilnější stránka,“ dodal.

Ericsson je rád, že měl podíl na velkém zlepšení týmu v průběhu celé sezóny.

„Celý rok byl můj nejlepší ve formuli 1, obzvlášť zlepšení od začátku sezóny doteď. V Melbourne jsme začínali více méně s Williamsem na chvostu. Od té chvíle jsme se velmi dobře zlepšovali a cítím se být toho součástí. Já a Charles jsme velmi tvrdě spolupracovali s týmem, abychom ukázali směr, jakým chceme jít. Tým nás evidentně vyslyšel a odvedl dobrou práci při vylepšení vozu,“ řekl.

Šéf týmu Frederic Vasseur vyzdvihl zejména Ericssonův konec sezóny.

„V poslední části sezóny jezdil vyrovnané časy na kolo s Charlesem, v Sao Paolu byl před Charlesem a v Austinu těsně za ním. Charlesovi velmi pomohlo, že měl k porovnání někoho jako Marcuse. Marcus měl také výhodu velmi dobré technické zpětné vazby a v určitých fázích sezóny nám velmi pomohl rozhodnout se po technické stránce,“ řekl Vasseur.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud