Ericcsona těší zlepšení Sauberu v porovnání s loňským rokem

Ericcsona těší zlepšení Sauberu v porovnání s loňským rokem

Marcus Ericsson si pochvaluje zlepšení Sauberu v letošní sezóně formule 1, když nyní švýcarská stáj bojuje s týmy ze středu pole.

Díky novému partnerství s Alfou Romeo a nové specifikací motorů Ferrari tak Sauber bojuje v každém letošním závodě F1 o body.

„Je to obrovský rozdíl. Vychází to z finančního hlediska. Finanční základ je teď mnohem silnější a z toho se vše odráží,“ popisuje Ericsson pokrok, jaký tým udělal za posledních dvanáct měsíců.

„Do týmu jsme přivedli některé skvělé lidi. A se vším, co jde vpřed, roste také motivace u lidí v týmu. Nyní jsme úplně jinde než před dvanácti měsíci a je skvělé to sledovat. Myslím, že je úžasné vidět, jakým způsobem jsem se jako tým za posledních dvanáct měsíců vyvinuli a je to skvělá odměna za všechnu tu tvrdou práci pro tým.“

Zlepšování výsledků s sebou však přináší potřebu neustálého nasazování nových a vylepšených dílů na letošní monopost.

„Nevidím důvod, proč bychom se měli propadnout více než ostatní týmy ze středu pole. Tak je to v letošním roce, že přivážíme vylepšení více méně na každý závod. Žádné velké balíčky, ale jen drobnosti, abychom neustále vylepšovali vůz a podle toho, jak jsem to pochopil, tak to tímto způsobem budeme dělat i nadále. V porovnání s týmy ze středu pole, se kterými bojujeme, bychom měli být schopni stejného vývoje a v určitém momentu pak přesunete svou pozornost na příští rok,“ uzavírá Švéd, který v Sauberu působí již čtvrtým rokem.

Foto: Getty Images / Patrik Lundin

Doporučujeme

Články odjinud