Emoce na maximu! Novináři rozplakali mluvčí Sebastiana Vettela

Emoce na maximu! Novináři rozplakali mluvčí Sebastiana Vettela

Ferrari zažilo třetí hrůzostrašný víkend v řadě a šance na titul už jsou jen teoretické.

Bylo jasné, že Sebastianu Vettelovi po závodě nebylo zrovna do zpěvu. Jezdec Ferrari sice přišel mezi novináře, což je jeho povinnost, ale celé to proběhlo trochu nestandardním způsobem.

Podle dohody mezi médii a týmy chodí jezdci do „ohrádky“, kterou můžete vidět níže na videu s Maxem Verstappenem. Rozhovory u garáže nejsou považovány za zrovna bezpečné. Vettel ale poskytl rozhovory právě před garážemi týmu, kde na něj čekala jen hrstka novinářů. 

Situaci musela žehlit jeho tisková mluvčí, do které se ale britští novináři pustili tak tvrdě, se se Britta Roeske rozplakala.

Roeske má přitom v paddocku F1 zkušenosti, které by ji mohla leckterá mluvčí pilota závidět. Po studiích nastoupila k Renaultu v Německu, poté pracovala pro tým Renault a nakonec skončila u Red Bullu. Se Sebastianem Vettelem spolupracuje od jeho počátků v F1. Roeske poté odešla s Vettelem k Ferrari, kde má stále stejnou úlohu – doprovází Vettela na tiskové konference a má na starosti kontakt s médii. 

„Dokonce i mimo trať někdy nevíte, co přesně se bude dít,“ řekla nedávno pro pressesprecher.com. „Musíte být neuvěřitelně flexibilní, abyste mohli reagovat spontánně.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud