Elektrická apokalypsa v Soulu! Po hromadné kolizi formule E šampiona ještě nezná | Foto: Mercedes-EQ Formula E Team

Foto: Mercedes-EQ Formula E Team

Elektrická apokalypsa v Soulu! Po hromadné kolizi formule E šampiona ještě nezná

Kdo dnes sledoval první ze dvou finálových závodů formule E na nové trati v Soulu, mohly ho přepadnout vzpomínky na GP Evropy F1 z roku 2007. Sobotní hromadná kolize na mokré trati si totiž s tehdejším chaosem na Nürburgringu téměř v ničem nezadala.

Došlo k tomu jen pár minut po startu na novém okruhu elektrického šampionátu v Jižní Korei.

V zatáčce 21 se jako první zapíchl do bariéry Norman Nato, který v Soulu u Jaguaru zaskakuje za zraněného Sama Birda, a vzápětí ho následovali Sébastien Buemi a Dan Ticktum.

Ani v tu chvíli to však nebyl konečný počet vozů zamíchaných do patálie v jediné zatáčce. Nyck de Vries se ve svém Mercedesu vzápětí doslova zavrtal pod Buemiho Nissan a mohl děkovat ochrannému systému halo.

Ke čtyřem havarovaným monopostům ještě přibyly další formule Olivera Askewa, Andreho Lotterera, Nicka Cassidyho a Olivera Turveyho.

Na havárii se můžete podívat v sestřihu závodu zde:

Závod nakonec vyhrál Mitch Evans z Jaguaru, který tak před nedělním finále sezony udržel teoretické šance na zisk titulu mistra světa.

V čele pořadí je po dnešním pátém místě Stoffel Vandoorne z Mercedesu, který má na kontě 195 bodů. 174 bodů má druhý Evans. Ve hře je ještě 29 bodů za vítězství v závodě, zisk pole position a nejrychlejší kolo.

Doporučujeme

Články odjinud