Eddie Jordan obdržel Řád britského impéria

Eddie Jordan obdržel Řád britského impéria

Třiašedesátiletý Ir byl vyznamenán britskou královnou Alžbětou II. za své zásluhy v oblasti motorsportu a charity.

Eddiemu Jordanovi byl udělen titul důstojník (Officer of the Order of the British Empire), který je čtvrtou nejvyšší třídou Řádu britského impéria. "Jsem nesmírně překvapen a radostí bez sebe, že jsem obdržel toto skvělé vyznamenání," řekl Jordan a poděkoval všem, bez kterých by se mu této pocty nedostalo. "Jaký to fantastický moment v mém životě."

"Dostal jsem hnědou obálku a myslel jsem si, že je to jen další upomínka na zaplacení daní," vtipně podotkl. "Takže jsem to dal stranou. Když jsem se na to znovu podíval, uviděl jsem na tom známku Ministerstva zahraničních věcí. Pomyslel jsem si, že s nimi nejsem moc v kontaktu, tak jsem se na to znovu podíval. A tam to bylo," nechal se slyšet na stránkách BBC.

Eddie Jordan se nejvíce proslavil jako majitel své vlastní stáje, jež působila v královně motorsportu v letech 1991 až 2005. A byl to právě jeho tým, v němž v roce 1991  ve formuli 1 debutoval Michael Schumacher. V současnosti pracuje Ir jako expert na F1 pro stanici BBC. Je také patronem nadace The Amber Foundation starající se mladé lidi bez domova a CLIC Sargent, která pomáhá dětem trpícím rakovinou.

Doporučujeme

Články odjinud