Ecclestonova zástupkyně se u soudu rozplakala

Ecclestonova zástupkyně se u soudu rozplakala

Právní zástupkyně šéfa formule 1 Bernieho Ecclestona se rozplakala poté, co v úplatkářské kauze vypovídala jako svědek.

44letá Sacha Woodward-Hill měla podle dřívějších zpráv pomáhat Ecclestonovi s každodenním vedením královny motorsportu poté, co vyšla najevo jeho údajná úplatkářská aféra.

„Bude Bernieho oporou,” prohlásil v dubnu pro Daily Mail člověk zasvěcený v případu.

Při středečním soudním líčení však Woodward-Hill neudržela své emoce na uzdě. Podle agentury DPA byla opakovaně coby svědek obžaloby zpochybňována, načež musela požádat o přestávku, jelikož se rozplakala.

Stalo se tak na základě hádky obou stran, které proti sobě u soudu stojí, ohledně přesnosti překladu jejího svědectví z anglického do německého jazyka.

Ecclestonovi právníci zdůraznili, že výpověď Woodward-Hill musí být přeložena velmi přesně, jelikož se jedná o blízkou spolupracovnici 83letého šéfa formule 1, a coby svědek tak v případu hraje velmi důležitou roli.

Například, když Woodward-Hill soudu řekla, že je 'svobodná' (v angličtině 'unmarried'), tak překladatel, který byl ještě v první hodině soudního pojednávání vyměněn, se domníval, že řekla: 'Jsem vdaná' ('I'm married'). Kromě toho se Ecclestonova strana dohadovala ohledně překladu anglického slova 'srdečný'.

Co se samotné kauzy týče, tak bez většího překvapení Woodward-Hill podpořila Ecclestonovo tvrzení o tom, že 83letý Brit skutečně Gerhardu Gribkowskemu 44 milionů dolarů poslal, ovšem v rámci vydírání. Gribkowsky měl hrozit, že mu bude dělat potíže u britských daňových úřadů.

„Můj dojem z toho všeho je takový, že pak Gribkowsky velmi dobře věděl, že daňová kontrola může mít pro Ecclestona velmi vážné důsledky,” vypověděla u soudu Woodward-Hill.

Doporučujeme

Články odjinud