Ecclestone zůstane ve vedení formule 1, dokud nebude usvědčen

Ecclestone zůstane ve vedení formule 1, dokud nebude usvědčen

Bernie Ecclestone tvrdí, že má v korupční aféře podporu představenstva formule 1, a proto nehodlá na svoji pozici rezignovat.

Zatímco je Gerhard Gribkowsky ve výkonu trestu za přijetí úplatku od Ecclestona, němečtí žalobci obvinili minulý týden samotného Ecclestona z úplatkářství a podněcování ke zpronevěře.

Šéf formule 1 ale říká, že to na jeho pozici nic nemění. "Všichni hlasovali pro moji podporu, abych zůstal a vedl byznys," řekl pro Telegraph. "Představenstvo souhlasí, že dokud nebudu usvědčen, mám zůstat."

Ecclestone samozřejmě popírá, že by se dopustil trestných činů, které mu přičítají němečtí vyšetřovatelé a které dosvědčil ve svém doznání Gribkowsky. Zatím ještě ani nedostal formální obvinění, protože Němci teprve musí přeložit potřebné dokumenty a poslat mu je.

"Pořád nevím, co si němečtí žalobci myslí. Kéž bych byl vinen, bylo by to mnohem jednodušší. Ta obvinění jsou naprosto nesmyslná," uvedl. Stejně tak nepochybuje, že na nic nepřijdou britské daňové úřady, které ho podezřívají z úniků. "Jsem Brit. Platím své daně a nakonec vyjde pravda najevo."

Plánovat svůj odchod z vedení formule 1 proto nehodlá. Objevilo se mnoho spekulací o jeho možných nástupcích, ale všechny je odmítá. "Budu pracovat, dokud nepadnu. Pak mě můžou pohřbít v mém autobusu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud