Ecclestone znovu mění názor a odmítá odměnu pro jedenáctý tým

Ecclestone znovu mění názor a odmítá odměnu pro jedenáctý tým

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone předvedl nepříjemný obrat pro Marussii, opět odmítá s ní uzavřít dohodu o finančních podmínkách účasti ve formuli 1.

Protože nová Concordská dohoda stále nemá formu, kterou by byli ochotní podepsat všichni účastníci, Ecclestone si s každým týmem dojednal alespoň individuální finanční podmínky. Kromě Marussie.

Jednat s ruským týmem dlouho odmítal, ale pak řekl, že to bylo kvůli tomu, že očekával jeho odchod z formule 1 spolu s HRT. Ale to se nestalo, Marussia zůstala a Ecclestone následně slíbil, že se s ní dohodne.

Ale teď znovu obrátil. "Nemají obchodní dohodu, protože nejsou v top 10," řekl o Marussii pro Telegraph. "My platíme první desítce, to děláme. Tři roky jsme dělali něco jiného, protože jsme měli dohodu s Maxem (Mosleym), ale od teď budeme platit prvním deseti, a tím to končí."

V předchozích třech letech měly novější týmy nárok na 10 miliónů dolarů každý, byla to speciální odměna, která jim měla usnadnit vstup do formule 1, který připravila FIA v roce 2010 pod vedením Maxe Mosleyho. Federace se tehdy snažila nahradit odcházející automobilky.

Ecclestone také prozradil, že se formule 1 chystá letos uskutečnit svůj vstup na burzu, který loni odložila kvůli nepříznivé ekonomické situaci ve světě.

Doporučujeme

Články odjinud