Ecclestone vypovídal v aféře podezřelého prodeje formule 1

Ecclestone vypovídal v aféře podezřelého prodeje formule 1

Bernie Ecclestone potvrdil, že spolupracuje s německými vyšetřovateli, kteří zatkli Gerharda Gribkowskyho pro podezření z přijetí úplatku za prodej podílu ve formuli 1 pod tržní cenou.

Německá policie zatkla Gribkowskyho už na začátku roku a vyšetřuje, kde vzal bývalý šéf řízení rizik banky BayernLB 50 miliónů dolarů. Existuje podezření, že je přijal jako úplatek v rámci prodeje části formule 1 společnosti CVC v roce 2006.

"Spolupracuji s úřadem státního žalobce při vyšetřování záležitostí doktora Gribkowskyho od samého zatáčku," uvedl Ecclestone ve svém prohlášení. "Když jsem byl informován, že existuje podezření ohledně mého zapojení do této záležitosti, jel jsem na začátku měsíce do Mnichova za státní žalobkyní a jejím týmem, abych všechna podezření vůči mé osobě vyvrátil. Věřím, že až budou shromážděna všechna fakta, budu očištěn od podezření z jakéhokoliv provinění."

Audit prodeje formule 1 z roku 2006 si nechal provést také současný majitel CVC a podle neoficiálních zpráv žádné pochybení odhaleno nebylo.

Doporučujeme

Články odjinud