Ecclestone vyjádřil lítost nad situací Räikkönena

Ecclestone vyjádřil lítost nad situací Räikkönena

Finský pilot nedostává zaplaceno a hrozí, že bude bojkotovat zbývající závody. Šéf formule 1 naznačuje, že takovému scénáři by se příliš nedivil.

Smlouva je smlouva, a její podmínky se musí  dodržovat. To ví Bernie Ecclestone z lidí působících ve formuli 1 zřejmě nejlépe. Sám jich za svůj život uzavřel nespočet. Proto chápe frustraci Kimiho Räikkönena, který stále neobdržel slibovaný plat. Finský závodník je natolik frustrován, že vážně uvažuje o vynechání Velké ceny USA a Brazílie. Protřelý obchodník Ecclestone však zároveň připomíná, že je potřeba dávat si dobrý pozor, s kým se při uzavírání smlouvy člověk vlastně dostává do spolku.

"Má podepsaný platný kontrakt a měl by dostat zaplaceno. Nyní potřebuje dělat vše, co je v jeho silách, aby obdržel svou mzdu. Je mi ho líto, ale možná měl být trochu rozumnější, když podepisoval smlouvu. Měl si zjistit, komu se to vlastně upisuje. Kdyby závodil pro mě, své peníze by dostal. Nejsem sice jeho manažer, ale kdybych byl, postaral bych se o to, aby se do této situace v první řadě vůbec nemusel dostat. Pokud chce vynechat poslední závody, je to jeho rozhodnutí," prozradil Ecclestone Guardianu.

Třiaosmdesátiletý Angličan se pro agenturu Reuters vyjádřil i k možnému návratu Indie do kalendáře v roce 2015. Vedení formule 1 se závodům v Indii nebrání a z jeho strany je prý vše vyřízeno. Nyní se čeká na vyjádření tamní vlády.

Doporučujeme

Články odjinud