Ecclestone: V Texasu asi nepojedeme, v Bahrajnu ano

Ecclestone: V Texasu asi nepojedeme, v Bahrajnu ano

Bernie Ecclestone odmítá návrh smlouvy, který mu zaslali pořadatelé z Austinu, takže pochybuje o konání GP USA 2012. Naopak Bahrajnem si je téměř jistý.

Ecclestone dal Texasanům čas do konce tohoto týdne, aby vyřešili své problémy a zaplatili poplatek za závod, který chtějí pořádat v příštím roce. Představitelé společnosti, která okruh staví (COTA), prohlásili, že jsou připraveni peníze šéfovi formule 1 poslat, ale požadují podpis smlouvy, kterou navrhli oni sami.

Kontrakt předložený Ecclestonem totiž považují za nerealistický, takže navrhli podmínky, které očekávali. Šéfovi formule 1 se ale americký návrh nelíbí.

"Pochybuji," odpověděl na otázku, zda se v Austinu příští rok pojede závod. "Čtyři měsíce jsou v problémech, dva partneři a dvě různé skupiny se hádají. Nakonec peníze z nich nemá nikdo."

Otazníky visí v kalendáři 2012 také nad závodem v Bahrajnu. Nezávislá zpráva potvrdila, že během nepokojů docházelo k porušování lidských práv, navíc situace není v pouštním království zcela klidná ani teď. Ecclestone ale pochybnosti nepřipouští.

"Je v kalendáři," řekl o Bahrajnu. "Pojedeme tam, pokud se nestane něco hrozného."

Třetím závodem, jehož situace není bezproblémová, je Korea. Ta má potíže Grand Prix ufinancovat a žádala šéfa formule 1 o slevu na poplatku. Zatímco nedávno Ecclestone jakékoliv vstřícné gesto odmítal, teď už tak nekompromisní není.

"Společně s promotérem se tím zabýváme, protože jim to nefunguje. Zkusíme zjistit proč a pokusíme se jim pomoci," dodal o Jeongamu pro BBC.

Doporučujeme

Články odjinud