Ecclestone: Teď by mohlo začít vyhrávat třeba Ferrari

Ecclestone: Teď by mohlo začít vyhrávat třeba Ferrari

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone by uvítal konec dominance Red Bullu a výměnu na prvním místě tabulek šampionátů.

Red Bull a Vettel vyhráli poslední tři sezóny. Přičemž německý závodník má k Ecclestonovi blízko a slyší od něj jen slova chvály. Ecclestonův dřívější komentář o Vettelově osobnosti nebyl míněn jako kritika.

"Vysvětloval jsem, že je Vettel skutečný šampión, ale pořád je mladý a může se jen zlepšovat, co se týče svého charakteru a osobnosti v tomto sportu," uvedl Ecclestone pro Corriere della Sera.

Formuli 1 by však neuškodilo, kdyby se letos zapsala na poháry vítězů jiná jména. "Co se týče Alonsa, po třech letech dominance Red Bullu by nebylo špatné, kdyby na vrcholu tohoto sportu došlo ke změně, že by třeba znovu vyhrávalo Ferrari."

Ecclestone takto přeje Ferrari navzdory nedávné mediální přestřelce s prezidentem italské automobilky Lucou di Montezemolem na téma přezkoumávání Vettelova předjížděcího manévru z Interlagosu.

"Montezemolo je stále přítel a jsem přesvědčený, že neměl skutečně v úmyslu říct věci, které řekl o mně, mém věku a schopnosti pokračovat v práci. Já jsem spokojený, je to jen hraní role."

"Já jsem jen řekl, že si zasloužili (Red Bull) znovu vyhrát jezdecký a konstruktérský pohár a že jsem nesouhlasil s postojem, který Ferrari zaujalo s žádostí (o vysvětlení) na téma údajného a neexistujícího Vettelova porušení v Interlagosu."

Doporučujeme

Články odjinud