Ecclestone se zastal organizátorů závodu v Silverstone

Ecclestone se zastal organizátorů závodu v Silverstone

Bernieho Ecclestona rovněž zaskočily deště, které v posledních dnech postihly Velkou Británii. Dopravní zácpy způsobené nepoužitelností parkovacích míst nepovažuje za chybu pořadatelů.

Zatímco v minulosti šéf formule 1 Bernie Ecclestone pořadatele závodu v Silverstone často kritizoval a uvažoval o přemístění britské velké ceny do Brands Hatch či Doningtonu, letos se jich v souvislosti s přívaly deště a dopravními zácpami zastal.

Díky nevídaným dešťům z poslední doby byla místa původně určena pro parkování a kempování nepoužitelná. V pátek došlo v okolí okruhu k dopravním zácpám a řada diváků se nemohla dostat na okruh. Pořadatelé dokonce radili fanouškům, aby v sobotu k okruhu nezajížděli a ponechali tak parkovací místa v přijatelném stavu na neděli.

"Jsem naštvaný kvůli fanouškům, ale co byste udělali vy, kdybyste pořádali závod?" řekl Ecclestone pro BBC Radio 5. "Co měli lidé ze Silverstone dělat? Pravděpodobně nemohli předvídat déšť."

Sám Ecclestone dal na doporučení pořadatelů a v pátek na okruh nejel. "Upřímně řečeno, nemyslím, že někdo očekával takové množství deště. Zrovna tak byste mohli říct, proč rada něco neudělala na jiných místech po celé Anglii. V televizi jsem viděl pod vodou domy, obchody, auta, něco takového jsem nečekal," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud