Ecclestone připustil změnu majitele formule 1

Ecclestone připustil změnu majitele formule 1

Bernie Ecclestone sice nejdříve rázně popřel možnost, že by došlo k prodeji formule 1, ale nyní naznačil, že by ke změně majitele dojít mohlo.

Minulý týden Sky News přinesla informaci, že společnost News Corporation Ruperta Murdocha dává dohromady konsorcium, které se zajímá o koupi formule 1 od současného mejitele CVC.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone zprávu okamžitě popřel s tím, že tento sport není a v příštích dvou až třech letech nebude na prodej. V rozhovoru pro Sunday Times ale naznačil, že by se prodej přeci jen mohl uskutečnit. To by mohlo přinést změnu i v jeho profesionálním životě.

"Jsem dost starý na to, abych dostal důchod, takže práci mít nemusím," řekl. "Musel bych si být jistý, že bych s těmi lidmi (kteří by formuli 1 koupili) chtěl pracovat a že oni by chtěli pracovat se mnou."

Podle Reuters News Corp skutečně jedná s mexickým miliardářem Carlosem Slimem, jehož Telmex stojí mimo jiné za příchodem Sergia Péreze do Sauberu, o možné asociaci s cílem převzít kontrolu nad formulí 1. Podle stejného zdroje CVC možnost prodeje zvažuje.

Doporučujeme

Články odjinud