Ecclestone: Pokud se vrátíme do Francie, tak do Magny-Cours

Ecclestone: Pokud se vrátíme do Francie, tak do Magny-Cours

Bernie Ecclestone je ochotný zařadit Francii do kalendáře 2013, aby tak obnovil počet 20 závodů, ale tvrdí, že jen okruh v Magny-Cours. Francouzi vidí možnost i v Le Castellet.

Ecclestone se dlouhodobě snaží mít v kalendáři 20 Grand Prix, ale až letos mu to vyšlo. Loni mu totiž vypadl Bahrajn a podobné situaci čelí teď s New Jersey, které bylo vyřazeno ze sezóny 2013.

Šéf formule 1 proto jedná o zařazení Grand Prix Francie. Ovšem zatímco Francouzi nejvíce hovoří o okruhu Paula Ricarda v Le Castellet, Ecclestone je pro konkurenci. "Pokud pojedeme ve Francii, tak v Magny-Cours," řekl pro Auto Motor und Sport.

Jako reálné datum se jeví 23. červen, tedy týden před GP Velké Británie, což podporuje variantu v Magny-Cours, protože Paul Ricard je na celý červen už zarezervovaný.

Francouzi ovšem vidí v tomto prohlášení tlak na Le Castellet, aby za závod zaplatil víc. Jsou přesvědčení o tom, že je Ecclestone ochotný zavítat na tento okruh, který patří jeho rodinnému trustu Bambino, a že není definitivně rozhodnutý pro Magny-Cours.

Doporučujeme

Články odjinud