Ecclestone: Nové týmy jsou mrzáci, některých se potřebujeme zbavit

Ecclestone: Nové týmy jsou mrzáci, některých se potřebujeme zbavit

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone je zklamaný novými týmy, formule 1 díky nim není lepší a zajímavější, spíš naopak. Proto je třeba, aby se jejich situace změnila.

"Nic nám nepřináší, jsou na obtíž," řekl o nováčcích Ecclestone pro Financial Times. "Potřebujeme se některých těch mrzáků zbavit."

Podle šéfa formule 1 si místo ve formuli 1 zaslouží jen Lotus. Virgin Racing pouze v případě, že změní přístup. "Richard (Branson) by měl investovat více peněz, že? Mohl by udělat to, co udělal (majitel Red Bullu) Mateschitz a vložit do toho peníze," řekl.

Ecclestone si tak pár dní po svých 80. narozeninách znovu řekl významně o pozornost. Stalo se tak při rozhovoru, v rámci něhož odpovídal především na otázky o budoucnosti formule 1. Odmítl, že by královna motorsportu mohla vstoupit na burzu, ačkoliv se o to v minulosti snažil. Co se týče jeho následovníka, tak popřel, že by hlavním kandidátem byl Flavio Briatore.

Financial Times zmiňuje jako možné Ecclestonovi nástupce Bruna Michela, jenž šéfuje GP2, a Davida Richardse, jenž šéfuje Astonu Martinovi a z formule 1 je známý především jako šéf týmu Honda, respektive BAR.

"Až tu nebudu, někdo se objeví. Domnívám se, že by se mohli objevit dva až tři lidé, ale nemyslím, že by to mohlo pokračovat stejně jako doposud," dodal Ecclestone s tím, že ve své práci zůstane, dokud bude schopný ji vykonávat.

Doporučujeme

Články odjinud