Ecclestone má další novinky: v roce 2012 Rusko, o rok později New York

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone prozradil v Sepangu svoji představu o dalším rozvoji kalendáře závodů. Do Ruska chce zavítat v roce 2012, městský závod v ulicích New Yorku by pak měl přijít na řadu v roce 2013.

Kalendář formule 1 se v posledních letech mění neustále. Z nedávných přírůstků jmenujme například Singapur, Valencii a Abú Zabí. Letos přibyla Jižní Korea a příští rok se přidá Indie. Ecclestone nyní potvrdil, že v roce 2012 chce s formulí 1 přijet do Ruska, zatímco o rok později by se měl uskutečnit vytoužený návrat do USA, ovšem na zcela nový okruh v ulicích New Yorku. Ve stejné sezóně by se měla jet také Grand Prix v Římě.

V Rusku uvažuje Ecclestone o několika místech, v čele seznamu je samozřejmě Moskva, ale v úvahu připadá také dějiště zimních olympijských her 2014 - město Soči. V New Yorku vytipoval šéf formule 1 tři místa. Hlavní myšlenkou je," aby byl vidět New York v pozadí," uvedl Ecclestone pro Bloomberg. "Rozhodnutí učiníme během příštích pár měsíců."

Letošní kalendář formule 1 čítá 19 závodů a Ecclestone tvrdí, že nebude problém s rozšířením na 20 Grand Prix. Přesto je zřejmé, že aby do něj mohl zařadit všechny nové okruhy, bude muset jiné vyškrtnout.

"O některé závody přijdeme, to je jisté," potvrdil. "Jsou tu určité závody, které si můžeme dovolit ztratit bez větších problémů. Jednám s dotčenými zeměmi, abychom zjistili, jaké jsou možnosti."

Doporučujeme

Články odjinud