Ecclestone: Kdo na to nemá, ať ve formuli 1 není

Ecclestone: Kdo na to nemá, ať ve formuli 1 není

Diskuse o úsporách jdou ruku v ruce s hrozbou, že některé menší týmy mohou příští rok na startovním roštu chybět. Asi nejvážnější je situace u Caterhamu. Bernie Ecclestone by ale dokonce uvítal, kdyby se startovní rošt zmenšil.

Ecclestona případný odchod některého z týmů netrápí, kdo na F1 nemá peníze, ten by prý v ní neměl být. 

Šéf komerčních práv vidí daleko větší problémy. Opět vytáhl na světlo světa otázku zvuku motorů a vadí mu také nesmyslná rozhodnutí sportovních komisařů. 

Od GP Rakouska máme novinku. Na doporučení komise F1 jsou sportovní komisaři mnohem shovívavější ke kolizím, což jako první okusil na vlastní kůži Sebastian Vettel, který nedostal penalizaci, ačkoliv by si ji ještě v rámci „starého pořádku“ vysloužil.

Ecclestone přesto nebyl spokojen s počínáním komisařů v otázce nedodržování trati v osmé zatáčce. „Máme mnoho pravidel, která nejsou nutná. Když jezdec přejede bílou čáru, je potrestán. To není v pořádku. Jezdci jsou závodníci a chtějí závodit, tak je to nechme to dělat“, říká Ecclestone.

Podle jeho názoru F1 neubližuje ani dominance Mercedesu, protože v minulosti jsme měli velmi často dominantní tým. Důležité prý je, aby mezi sebou týmoví kolegové v dominantním týmu bojovali. 

Doporučujeme

Články odjinud