Ecclestone hledá kupce Williamsu. Část týmu měl koupit Wolff

Ecclestone hledá kupce Williamsu. Část týmu měl koupit Wolff

Bernie Ecclestone by byl velmi nerad, pokud by Williams ve formuli 1 skončil.

Williams zvažuje, jak dál. Na stole je částečný nebo úplný prodej týmu. Podle Bernieho Ecclestona by byla velká škoda, pokud bychom o Williams přišli. Ecclestone to řekl agentuře AFP.

„Už se rozhlížím a hledám lidi, kteří by mohli mít zájem,“ řekl Ecclestone. Vlastnit tým je ale drahý koníček.“

„Doufám, že to není konec týmu Williams. Byl by to konec jedné éry, ale doufám, že bude možné najít někoho, kdo si může dovolit tým řádně vést, protože je strašné ztratit takový tým. Je to nemyslitelné. Starý dobrý Frank musel tvrdě pracovat, aby zajistil, že tým bude fungovat. Není dobré se dívat, jak tým mizí.“

„Potíž byla v tom, že Frank řídil tým velmi přímo. Bohužel, současný management nemá stejný status jako Frank. On to uměl zařídit.“

O prodeji Williamsu se má rozhodnout v následujících měsících. Tým ale potvrdil, že i přes ztrátu titulárního sponzora a současnou krizi má finance na závodění v letošním roce, i když je otázkou, jak to bude prakticky vypadat s vývojem v průběhu roku apod. 

Wolff koupil podíl?

Podíl ve Williamsu vlastnil v minulosti Toto Wolff, který se ho po přesunu k Mercedesu postupně zbavil. Objevily se ale spekulace, že nyní koupil 5 %.

Pokud se to potvrdí, bude Wolff zainteresován už ve třech týmech F1 – vlastní také podíl v Mercedesu a v automobilce Aston Martin, která příští rok vstoupí do F1 přejmenováním Racing Pointu.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud