Ecclestone: GP Bahrajnu jsme odložili, pokusíme se najít náhradní termín

Ecclestone: GP Bahrajnu jsme odložili, pokusíme se najít náhradní termín

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone se nechce smířit s absencí Bahrajnu v letošním kalendáři. Pokusí se najít pro Šakir jiné místo.

V pondělí se bahrajnští pořadatelé rozhodli stáhnout svůj závod formule 1 z kalendáře kvůli občanským nepokojům, které se do jejich království rozšířily ze severní Afriky. Bernie Ecclestone ale věří, že se Grand Prix Bahrajnu letos přeci jen uskuteční.

"Samozřejmě to bude záležet na tamní politické situaci, takže bych nic neplánoval na příštích pár měsíců," řekl pro Daily Express. "Ale je to úžasné místo a jsem zklamaný stejně jako týmy, že do Bahrajnu nejedeme. Kdyby korunní princ býval řekl ano, tak bychom tam jeli, protože by se tak nerozhodl, kdyby nedokázal zaručit naši bezpečnost."

"Vzhledem k dané situaci udělal asi to nejlepší rozhodnutí. Ale stejně jako on to vidím spíš jako odklad. V srpnu je třítýdenní přestávka, ale v tu dobu by tam byly trochu extrémní teploty. Možná později kolem GP Indie by to bylo možné, pokud bude tamní situace OK."

Problémem je, že letošní sezóna čítá 20 závodů, což je rekordní počet. Kalendář byl proto obtížně sestavován tak, aby byla minimalizována zátěž z náročných přesunů po světě. Jako o možném řešení se hovoří také o posunutí závěrečné GP Brazílie na prosinec, aby se pro Bahrajn uvolnilo místo v listopadu po závodě v Abú Zabí.

Doporučujeme

Články odjinud