Ecclestone doufá v prodloužení smlouvy s Tureckem, Bahrajn má čas

Ecclestone doufá v prodloužení smlouvy s Tureckem, Bahrajn má čas

Bernie Ecclestone by navzdory vyjádření tureckých představitelů chtěl pokračování formule 1 v Istanbulu. Turci ale odmítají platit zvýšenou sazbu.

Turecku vyprší současný kontrakt na Grand Prix letos. Podle nové smlouvy, kterou jim Bernie Ecclestone nabídl, by měli ročně platit dvakrát víc než doposud, tedy 26 miliónů dolarů. To nechtějí, a proto říkají, že se závod příští rok u nich nepojede.

"Závod přináší městu velkou návštěvnost, obchody a publicitu. Jsem zklamaný a doufám, že se dohodneme," řekl v reakci na vyjádření tureckých představitelů Bernie Ecclestone pro Express.

Z kalendáře formule 1 bude ale v každém případě muset na konci letošní sezóny vypadnout jeden závod, protože počet 20 Grand Prix nechce nikdo překročit a příští rok se seriál vrátí do USA.

Ecclestone stejně tak věří, že se ještě letos pojede Grand Prix Bahrajnu, která byla na začátku sezóny odvolána kvůli nepokojům. FIA sice dala Bahrajncům čas do konce dubna, aby závazně řekli, jestli dokáží závod uspořádat v náhradním termínu, ale šéf formule 1 tvrdí, že času je víc.

"Musíme chvíli počkat, abychom zjistili, jakého pokroku dosáhli," uvedl pro Reuters. "Myslím, že by nám to stačilo (vědět) začátkem června nebo tak nějak. Situace se může změnit během pár týdnů, takže nevíte. Najednou může být za měsíc mír, oni rádi závod uspořádají a my tam rádi přijedeme."

Na Ecclestona se v minulých dnech obrátili bahrajnští aktivisté s prosbou, aby se závod neuskutečnil, dokud nebude v Bahrajnu nastolena demokracie.

Doporučujeme

Články odjinud