Ecclestone: Dopady nových pravidel budeme hodnotit až po GP Číny

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone se domnívá, že GP Bahrajnu nemusela nutně znamenat, že nová pravidla snížila atraktivitu závodů. S hodnocením chce počkat ještě další tři závodní víkendy.

"Nemyslím, že se to hodně lišilo od některých jiných závodů, které jsme měli loni, abych byl upřímný," uvedl Ecclestone pro PA. "Asi to nebyl ten typ závodu, který by nadchnul většinu lidí. Ale myslím, že tohle bychom měli posuzovat později. Je příliš brzy. Měli bychom si počkat na návrat z Číny."

Jedním z hlavních návrhů, který se objevil už před začátkem sezóny, je zavedení minimálního počtu dvou zastávek v boxech. Podle Ecclestona je možné se dohodnout téměř na čemkoliv.

"Je tu mnoho věci, které bychom mohli zavést, aby byly závody vyrovnanější a lepší," řekl. "Musí se na tom dohodnout všechny týmy. Pokud budou všichni souhlasit (s dvěma zastávkami), mohli bychom změnu zavést okamžitě."

Ecclestone však k jednomu závěru dospěl už nyní, pravidla formule 1 nesmí psát závodní inženýři, protože zapomínají na jednu důležitou věc. "Měl jsem s týmy jednání a snažil jsem se jim vysvětlit, o čem náš byznys je - o závodění a bavení publika, ne o hraní si s počítači a nejlepším čase na jedno kolo," uvedl pro Times. "Problém je ten, že by se týmy neměly nijak podílet na sportovních nebo technických pravidlech. Pravidla nemůžou psát účastníci."

Doporučujeme

Články odjinud