Ecclestone dává letošní GP Německa méně než 50 procent

Ecclestone dává letošní GP Německa méně než 50 procent

Letos jsme měli mít původně rekordních 21 velkých cen. Od začátku ale bylo jasné, že Korea je velmi nepravděpodobná a počet závodů spadne na 20. Nakonec ale možná uvidíme stejně jako vloni 19 závodů.

Letos přibude GP Mexika, ale vypadnout z kalendáře může Německo. Letos se mělo jet na Nürburgringu, ale ten má problémy a Ecclestone s ním nepodepsal smlouvu. Alternativou je Hockenheim, ale ani ten zatím smlouvu nemá.

„Pravděpodobnost, že se letos pojede Grand Prix Německa, je menší než 50 procent,“ řekl Ecclestone pro Auto Motor und Sport.

GP Německa

Od roku 1950 chyběla v kalendáři jen jednou v roce 2007, kdy se ale v Německu jela GP Evropy. 

Jako vždy jde i tentokrát o peníze. Důvodem, proč začalo před léty střídání obou okruhů, byly finanční problémy obou. Pořádání velké ceny je drahé, jednou za dva roky je to ale pro pořadatele snesitelnější.

Hockenheim potřebuje na tribuny dostat 60 tisíc lidí, aby projekt nebyl ztrátový. Vloni přitom přišlo 52 tisíc lidí. Loňskou návštěvnost mohla ovlivnit skepse z nových pravidel, ale také fotbalový šampionát. Na druhou stranu velká část vstupenek se prodala vždy před Vánocemi. Prodej vstupenek dosud samozřejmě nezačal.

Pořádání GP Německa také komplikuje kurz eura vůči dolaru. Poplatek pro Ecclestona je totiž v dolarech a slabé euro ho tak od prosince prodražilo o 200 tisíc euro.  

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud