Ecclestone dal Austinu čas do konce listopadu

Ecclestone dal Austinu čas do konce listopadu

Do středy tohoto týdne mají Američané čas na splnění podmínek, které jim Bernie Ecclestone stanovil pro GP USA v roce 2012.

Původní smlouva, kterou na závod v Austinu uzavřel s Ecclestonem Tavo Hellmund, už není platná, protože nebyl zaplacen poplatek za závod a došlo k porušení několika dalších podmínek.

Ecclestone nabídl smlouvu novou, tentokrát ale společnosti COTA, která okruh v Austinu buduje. COTA reagovala protinávrhem, smlouvu si upravila podle svých představ, ale Ecclestone ji odmítl. Čas na akceptaci neupravené smlouvy stanovil šéf formule 1 na středu. Požaduje nejen zaplacení 25 miliónů dolarů za Grand Prix 2012, ale také záruky, že k platbám bude docházet pravidelně a včas před každým dalším závodem.

"Mají smlouvu, kterou můžou podepsat, jestli chtějí, což je OK, nebo ji také podepsat nemusí, což je také OK," uvedl Ecclestone v rozhovoru s Adamem Cooperem. Podle šéfa formule 1 není COTA v pozici, aby si mohla diktovat své vlastní podmínky. Pokud smlouvu nepodepíše, závod se v Texasu příští rok nepojede.

"Tito lidé sedí doma, myslí na svůj závod, koupí si něco, co si nemůžou dovolit, a myslí si, že se svět kvůli nim změní. To se ale nestane," dodal Ecclestone.

Doporučujeme

Články odjinud