Ecclestone by si přál, aby Mosley zůstal

Ten se má vyjádřit v červnu.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone měnil v poslední době názory na prezidenta FIA Maxe Mosleyho poměrně často. Když měl Mosley loni v březnu známou sexuální aféru, Bernie vyzval Maxe k rezignaci. Později se mu však za tento výrok omluvil. Nyní dokonce Ecclestone pro německý Auto Bild prohlásil, že by si přál, aby Mosley kandidoval i do dalšího funkčního období.

Sám prezident FIA musel díky skandálu čelit hlasování o své důvěře. To nakonec ustál. Tehdy tvrdil, že jen potřebuje čas na dokončení své práce a do dalšího funkčního období již kandidovat nebude. Stejně jako v minulosti, i nyní to vypadá, že si své rozhodnutí ještě rozmyslí. Jasno prý bude mít v červnu.

Přestože v souvislosti s postem prezidenta FIA se spekuluje o bývalém sportovním řediteli Ferrari Jeanu Todtovi či bývalém generálním řediteli Royal Bank of Scotland Siru Fredu Goodwinovi, podle osmasedmdesátiletého Ecclestona je nejvhodnější osobou na toto místo i nadále osmašedesátiletý Mosley.

"Je to jen na Maxovi," řekl držitel komerčních práv F1. "Pokud bude znovu kandidovat, nepochybně vyhraje. Doufám, že zůstane. Odvádí dobrou práci."

Doporučujeme

Články odjinud