E21 je lepší ve všech ohledech, hodnotí Grosjean

E21 je lepší ve všech ohledech, hodnotí Grosjean

Po dvou dnech testů s novým lotusem je Romain Grosjean přesvědčený, že bude mít lepší auto než loni. Ještě si chce počkat na názor týmového kolegy Räikkönena.

Grosjean zajel ve středu nejlepší čas, ale význam tomu nepřikládá. "Abych byl upřímný, nic moc to neznamená. Držíme se svého plánu, bylo příjemným překvapením, že nám měkké pneumatiky fungovaly tak dobře, ale jinak jsme celý den dělali to, co jsme museli, a auto se chovalo dobře. Na tom čase není nic šíleného, jen jsme pracovali a věnovali se svým věcem."

To ale neznamená, že by nebylo možné vyřknout první hodnocení nového vozu. "Je trochu lepší ve všech oblastech. Obecně řečeno můžeme teď říct, že to auto je dobrý základ."

"Když jsem to řekl včera (v úterý), byl jsem trochu opatrný, ale pocity jsou lepší než loni. Čeká nás práce, abychom auto vylepšili v některých oblastech, ale obecně jsem s prvním pokusem s novým vozem velmi spokojený."

Co se bude dít dál, určí do značné míry i Kimi Räikkönen, který s E21 bude jezdit ve čtvrtek a v pátek. "Pro další testy máme pár nápadů a je dobré, že do vozu usedne Kimi, aby nám také poskytl zpětnou vazbu."

"Uvidíme, jestli bude mít stejné pocity jako já a jestli bude chtít jít stejným směrem jako já, co se nastavení týče."

Doporučujeme

Články odjinud