Dvojnásobná porce. Řím i Valencie budou hostit dvě E-Prix | Foto: ABB Formula E

Foto: ABB Formula E

Dvojnásobná porce. Řím i Valencie budou hostit dvě E-Prix

Dodatečně přidané další destinace? Spíš ne. Vinou koronaviru organizátoři elektrického šampionátu formule E přidali do dvou měst závod navíc. Celkem je nyní v kalendáři deset E-Prix, ani to ale nemusí být konečné číslo.

Už tento víkend se v Římě oproti původnímu plánu pojedou hned dva závody mistrovství světa formule E a dvě E-Prix bude hostit i španělská Valencie na permanentním okruhu Ricarda Torma.

Spolu s úvodními závody sezony v saúdskoarabském Rijádu tak hostí dvě E-Prix tři po sobě jdoucí závodní víkendy této sezony.

Přidání dvou závodů do italského hlavního města a do Valencie bylo podle informací webu motorsport.com zapříčiněno plánovaným zrušením E-Prix v Marrákeši. Uspořádání závodu formule E v Maroku bude pravděpodobně nemožné kvůli opětovnému zpřísňování opatření proti šíření nemoci Covid-19 v severoafrické zemi.

Pakliže bude marocká zastávka z kalendáře vyškrtnuta, bude v něm pouze devět závodů. Loni jich bylo odjeto jedenáct, i když posledních šest hostil berlínský Tempelhof na třech různých variantách okruhu.

Jestli letos uvidíme závod v Berlíně, to nyní není jisté. Kromě berlínské metropole nemají své místo v kalendáři Londýn, San-ja, Soul, Mexico City a New York. Zrušen již byl závod v Paříži a některé další (pravděpodobně mimoevropské) čeká zřejmě stejný osud.

Promotéři šampionátu chtějí podle svého vyjádření uveřejnit definitivní podobu kalendáře „brzy“.

Po závodním víkendu ve Valencii 24. a 25. dubna bude sezona pokračovat v Monaku 8. května, kde by měly monoposty formule E poprvé v historii závodit na kompletním grand prix okruhu. Monačtí maršálové již procházejí školením pro zabezpečení E-Prix elektrických monopostů.

Doporučujeme

Články odjinud