Dvojité body by pro příští rok měly být zrušeny, říká Wolff

Dvojité body by pro příští rok měly být zrušeny, říká Wolff

Šéf Mercedesu Toto Wolff věří, že pravidlo o dvojitých bodech, které v posledním závodě pravděpodobně rozhodnou o letošním mistrovi světa, bude pro příští rok zrušeno.

Před letošní sezónou bylo zavedeno pravidlo o tom, že se v posledním závodě sezóny v Abú Zabí bude rozdělovat dvojnásobné množství bodů než při ostatních závodech.

A jsou to právě jezdci Mercedesu, mezi kterými se o letošním mistrovi světa rozhodne. Lewis Hamilton má v tuto chvíli před Nicem Rosbergem náskok 17 bodů. Kdyby se neudělovaly dvojité body, stačilo by Britovi šesté místo. Aby se však stal letošním šampionem, musí v případě Rosbergova vítězství dojet na druhé pozici.

„Dvojité body se nikomu nelíbí,” řekl pro ESPN Wolff. „Příště o tom budeme mluvit a myslím, že v tuhle chvíli je nemá rád ani Bernie (Ecclestone). Je to něco, čeho bychom se pro příští rok zřejmě měli zbavit.”

Wolff však připouští, že o letošním mistrovi světa mohou rozhodnout právě dvojité body.

„Ten, kdo má na konci sezóny nejvíce bodů, je zaslouženým šampionem. Musíte být pragmatičtí, i když dojde k takové situaci a my z toho můžeme jít rozdílné pocity. Tak to je a jméno toho, kdo vyhraje šampionát, se zapíše do historie. Je to prostě tak.

Doporučujeme

Články odjinud