Dusno u rudých býků: Zůstanou jezdecké sestavy příští rok stejné?

Dusno u rudých býků: Zůstanou jezdecké sestavy příští rok stejné?

O víkendu se závodilo na Red Bull Ringu. Samotný Red Bull byl ale v centru pozornosti trochu jinak, než by očekával.

Na čtvrteční tiskové konferenci řekl Carlos Sainz, že považuje za nepravděpodobné, že by v příštím roce ještě závodil za Toro Rosso.

Pořádně tím rozzlobil své nadřízené. Horner i Marko velmi důrazně připomínali, že Sainz má smlouvu a Red Bullu má být vděčný, protože do něj hodně investoval.

To je sice pravda, ale Sainz sám připomenul, že jezdí v juniorském týmu. Jezdci v takovém týmu mají zůstat ideálně dvě nebo maximálně tři sezóny. Sainze čeká už čtvrtá.

Španěl chce do Red Bullu, ale ten má dva jezdce a podle všeho se ani jeden z nich nechystá odejít. 

Samozřejmě se s větší či menší intenzitou objevují spekulace, že by Verstappen mohl odejít do Ferrari.

Novinář Olav Mol říká, že informace o Verstappenově odchodu do Maranella šíří Sainzova rodina, aby vytvořila určité tření u Red Bullu.

„Smlouvy jsou celkem jasné,“ řekl Horner na téma Verstappen pro Motorsport.com. „Víme, jaká bude naše jezdecká sestava v příštím roce. S tím také pracujeme ve svých plánech. Je to jen čistá spekulace nebo vyvolávání rozbrojů.“

„Jsou to nesmysly a propaganda,“ řekl ještě později Horner. Verstappen by měl mít smlouvu i na rok 2019, takže případný přestup jinam by byl možný až v roce 2020. Jak ale víme, smlouvy jsou v F1 dost často jen kusem papíru. 

Zatím to vypadá, že by složení obou týmů mělo v příštím roce zůstat téměř stejné. Jediný, kdo svou sedačku nemusí mít jistou, je Daniil Kvjat. Také o něm ale Horner řekl, že by měl v příští sezóně zůstat.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud