Durango se stále snaží o vstup do formule 1, Villeneuve chce závodit

Durango se stále snaží o vstup do formule 1, Villeneuve chce závodit

Navzdory neúspěchu ve výběrovém řízení na 13. tým příští sezóny se uskupení Durango-Villeneuve nevzdalo naděje na vstup do formule 1. Pořád ho chce uskutečnit prostřednictvím již existující stáje.

"V tuto chvíli jsme v kontaktu s několika týmy s možností stát se partnery nebo je koupit," řekl šéf Duranga Ivone Pinton pro 422race.com. "Pokud se to nepodaří letos, vyjde to příští rok. Do té doby budeme dělat něco jiného."

Alternativou pro Durango-Villeneuve je americká série NASCAR. Jacques Villeneuve už v ní závodil a hodlá pokračovat, pokud se uzavře cesta do formule 1. Pinton prozradil, že i projekt formule 1 má za cíl vrátit Kanaďana do závodního kokpitu, což nebylo po celou dobu výběrového řízení zřejmé.

"První možností je samozřejmě formule 1," uvedl. "S tím jsme začali a Villeneuve by chtěl závodit ještě pár let. Řekl: ´Když závodí Schumacher, já můžu taky, protože jsem o tři roky mladší než on.´ V současnosti je v dobré formě, je jako patnáctiletý kluk. Tomuto projektu se věnuje naplno, volá mi pětkrát denně. Je to dobrý člověk a já s ním velmi rád spolupracuji."

Doporučujeme

Články odjinud