Držet se Verstappena bylo nemožné, přiznal Hamilton | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Držet se Verstappena bylo nemožné, přiznal Hamilton

Lewis Hamilton uznal, že ve Velké ceně Štýrska formule 1 na vítězného Maxe Verstappena z Red Bullu nestačil. Podle pilota Mercedesu bylo „nemožné“ držet s ním tempo.

Na rakouském Red Bull Ringu to byl víkend domácího Red Bullu. Verstappen vyhrál s náskokem dvou desetin kvalifikaci, po startu si udržel vedení a na čele jel po celý závod, aby na konci získal své čtvrté letošní vítězství a navýšil svůj náskok na Hamiltona v čele průběžného pořadí na 18 bodů.

Hamilton jel v závěru závodu 17 sekund za Verstappenem, když se rozhodl s náskokem na třetího Valtteriho Bottase zajet do boxů a na nových pneumatikách získat bod za nejrychlejší kolo.

„Byl to osamocený závod. Snažil jsem se ho držet, ale jsou rychlí. V posledních několika závodech dosáhli velkého zlepšení a bylo nemožné se jich držet,“ řekl Hamilton.

„Nevím, kde ztrácíme všechen čas, ale zdá se, že jejich delší jízdy jsou trochu lepší. Zdá se, že jsou schopni stále zajíždět ta kola. Hodně také ztrácíme na rovinkách, nebo alespoň mám ten pocit. Nicméně jako tým jsme dnes získali dobré množství bodů a musíme stále tlačit.“

Hamilton na vítězství čeká už čtyři závody, naposledy vyhrál na začátku května ve Španělsku. „Přirozeně jsou zkrátka rychlejší, takže v tomto ohledu toho nemohu příliš dělat. Musím se jen každý víkend snažit odvést nejlepší práci.“

Bottas se dotáhl na stupně vítězů

Valtteri Bottas dokázal z velké části napravit škody způsobené penalizací za smyk v boxové uličce během druhého tréninku, za který byl potrestán poklesem o tři místa na startovním roštu.

Fin letos potřetí v kvalifikaci porazil Hamiltona, z první řady ale nestartoval, protože kvůli penalizaci byl odsunut z druhého na páté místo.

V závodě se ale dokázal dostat před Sergia Péreze i Landa Norrise a dojet na třetí pozici.

„Startoval jsem pátý a dojel třetí, myslím, že je to slušný výsledek a dosáhli jsme maxima. Na konci už v mých pneumatikách moc nezbývalo, dnes to bylo spíš jako rallye v Laponsku než formule 1 v Rakousku,“ řekl Bottas.

„Zdá se, že red bully jsou teď o dvě desetiny na kolo rychlejší, což je poměrně dost. Dnes jsme dokázali jeden z nich porazit, což je dobré, musíme ale vylepšit vůz, abychom se posunuli vpřed a bojovali o vítězství. Musíme si přiznat, že jsou v tuto chvíli před námi a použít to jako motivaci.“

Doporučujeme

Články odjinud