Druzí v Mugellu! Josef Král a Scuderia Praha slaví pódium | Foto: 24H Series

Foto: 24H Series

Druzí v Mugellu! Josef Král a Scuderia Praha slaví pódium

Tým Scuderia Praha získal pódiové umístění hned při svém prvním startu v této sezoně vytrvalostní 24H Series.

První evropský závod sezony 24H Series 2021 hostilo italské Mugello, dvanáctihodinovka na okruhu v Toskánsku byla rozdělena na páteční čtyřhodinový a sobotní osmihodinový blok.

Český tým Scuderia Praha byl při sobotním restartu na třetím místě, do cíle závodu však dojel na ještě lepší druhé příčce. O tu se zasloužila posádka Ferrari 488 GT3 #11 ve složení Josef Král, Miroslav Výboh, Matúš Výboh.

V případě Slováka Miroslava Výboha a jeho syna Matúše se přitom jednalo o první start s vozem GT3, oba měli dosud zkušenosti pouze s cupovými vozy Challenge. Oba se s pro ně neznámou technikou seznamovali během jediného testovacího dne před závodním víkendem.

„S výsledkem jsme víc než spokojeni. I když jsme skončili na druhém místě, tak mám pocit, že jsme vyhráli. Miro a Matúš seděli poprvé v GT trojce ve středu před závody, takže s minimem zkušeností dokázali v podstatě zázrak! A samozřejmě i kluci z týmu odvedli skvělou práci, protože auto fungovalo bez jediného zaváhání,“ uvedl Král pro F1sport.

Jako vůbec první tým získal už třetí vítězství v italské dvanáctihodinovce německý Herberth Motorsport, letošní šampioni asijské Le Mans Series ve třídě GT. Posádku vítězného vozu Porsche 911 GT3 R #91 tvořili Němci Ralf Bohn, Alfred Renauer, Robert Renauer a Švýcar Daniel Allemann.

Dalším závodem sezony 24H Series bude dvanáctihodinovka na francouzské trati Paul Ricard 23. a 24. dubna.

Doporučujeme

Články odjinud