Druhým jezdcem HRT se stal Vitantonio Liuzzi

Druhým jezdcem HRT se stal Vitantonio Liuzzi

Tým Hispania Racing dnes oficiálně oznámil angažování Vitantonia Liuzziho na post týmového kolegy Narajna Kartykejana. Startovní listina 2011 je tak kompletní.

Liuzzi loni závodil pro tým Force India a měl s ním smlouvu i na letošní sezónu, ale Vidžaj Mallya podlehl tlaku Mercedesu a upřednostnil Paula di Restu. Italský pilot se tak ocitl na chvíli bez místa, než dnes získal závodní sedačku u HRT.

"Nikdy jsem nepřestal doufat, že zůstanu ve formuli 1, protože jsem věděl, že mám zkušenosti a ty správné vlastnosti pro mladý a ambiciózní tým," komentoval Liuzzi svoji nominaci. "Čelím nové výzvě, a to mě vzrušuje."

Španělská stáj se tak rozhodla poprvé dlouhodobě vsadit na zkušenosti. Loni pro ni závodili Senna, Čandhok, Jamamoto a Klien.

"Tonia znám mnoho let a závodil se mnou v nižších sériích," řekl šéf týmu Colin Kolles. "Je velmi profesionální jezdec, který bude pro tým velmi přínosný. Jsem přesvědčený, že má dovednosti pro vývoj vozu a rychlost. V minulosti to dokázal, když významně přispěl ve vývoji a posunu vozu z konce roštu dopředu."

Tím se uzavřela startovní listina letošního šampionátu, všechny týmy mají své závodní soupisky kompletní. HRT zbývá už jen představit svůj letošní monopost F111, učiní tak v pátek ve 13 hodin.

Doporučujeme

Články odjinud