Druhý safety car připravil Péreze o pódium

Druhý safety car připravil Péreze o pódium

Mexický pilot cítí, že v Singapuru mohl dojet mezi prvními třemi. O tuto možnost ho připravila fáze při výjezdu druhého safety caru.

Sergio Pérez před závodem v Singapuru oznámil prodloužení smlouvy s Force Indií a v průběhu velké ceny si začal dělat zálusk na to, že tuto novinku řádně oslaví výborným výsledkem. K tomu ale potřeboval trochu jinou taktiku.

Na startu se mu podařilo vyhnout se vzniklému chaosu, dostal se do první pětky a byl na dostřel stupňům vítězů. Když se v jedenáctém kole vyboural Daniil Kvjat, rozhodl se tým povolat Péreze do boxů na výměnu pneumatik. To Péreze stálo několik míst, nakonec se dokázal dotáhnout na pátou pozici.

„Jsem trochu zklamaný, že jsme přišli o šanci na pódium. Myslím, že druhý safety car nepomohl naší strategii. Vystartovali jsme na plně mokrých pneu, ale brzy jsme museli přezout na přechodné, čímž jsem přišel o pozici na trati.

Zároveň jsem ale hodně spokojený, že se podařilo vyjít z toho na pátém místě. V závodě se toho stalo mnoho, zvláště v prvním kole to bylo obtížné kvůli všudypřítomné rozprášené vodě. Dnešek nám pomohl upevnit si čtvrté místo v Poháru konstruktérů a podařilo se mi navázat na šňůru bodování v Singapuru,“ těší Péreze.

Mexický pilot je v aktuálním pořadí na děleném šestém místě, nasbíral stejný počet bodů jako Max Verstappen. 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud