Druhého Rosberga překvapila při obtížných podmínkách vysoká ztráta

Druhého Rosberga překvapila při obtížných podmínkách vysoká ztráta

Oba jezdci Mercedesu se v Brazílii kvalifikovali do elitní pětky. Rosberg skončil druhý, překvapila ho vysoká ztráta na pole position. Hamilton měl problémy s přilnavostí a obsadil páté místo.

Nico Rosberg se v deštivé kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie v Interlagos prosadil na druhé místo na startovním roštu. Lewis Hamilton za volantem druhého mercedesu skončil pátý a v elitní pětce se kvalifikoval posedmnácté v sezoně.

Rosberg označil kvalifikaci kvůli obtížným podmínkám a dlouhém čekání na závěrečnou sekci jako velmi náročnou. "Jsem opravdu potěšený, že jsem dosáhl druhého místa, moc děkuji týmu za tvrdou práci, kterou jsme dnes odvedli. Můj cíl byl způsobit Sebastianovi krušné časy, takže jsem byl překvapen, že rozdíl byl v takových podmínkách tak velký," divil se nad svou ztrátou 0,623 sekundy na pole position. "Ztratil jsem v posledním sektoru, což způsobil nedobitý KERS, protože jsem jel dvě rychlá kola v řadě. První řada nám pro závod přináší skvělou příležitost, ale nejdůležitější je zůstat před Ferrari."

Hamilton byl ze svého výsledku spíše zklamán. "Letos se mi na mokru moc nedaří. Přestože jsme před kvalifikací udělali nějaké změny, trápil jsem se s přilnavostí. Zlepšuje se to, ale pořád se mám co učit," uvědomuje si. "Doufám, že zítra nás čeká dobrá bitva a posun dopředu, naším cílem je dojet před vozy Ferrari. Doufejme, že získáme dost bodů, abychom si zajistili druhé místo (v Poháru konstruktérů)."

Šéf týmu Ross Brawn pochválil tým za dobře odvedenou práci. "Mít obě auta mezi nejlepšími pěti je v tak neobvyklém odpoledni dobrý výsledek. Nico dokázal dostat auto přesně tam, kam chtěl, nastavení do mokra mu tento víkend sedí. Lewis se nedostal do stejné pohody, ale pořád zajel skvělé kolo. Nikdo během víkendu neabsolvoval žádné kolo na suchu, pokud zítra bude sucho, bude to pro všechny z nás velmi zajímavý zážitek. To může přinést některá překvapení, budeme se snažit chopit každé příležitosti, která se naskytne," slibuje.

Výkonný ředitel týmu Toto Wolff navázal na Brawnova slova a dodal, že je třeba analyzovat, proč Hamiltonovi druhé měřené kolo příliš nevyšlo.

Doporučujeme

Články odjinud