Druhé místo je víc, než jsme čekali, říká Vettel

Druhé místo je víc, než jsme čekali, říká Vettel

Poprvé v letošní sezoně se na pole position postaví jezdec z jiné než rakouské stáje. Vettel a Webber na startovním roštu zaujmou místo až za piloty McLarenu. AKTUALIZOVÁNO

Kvalifikační suverenita Red Bullu sice skončila, i tak jsou ale u rakouského týmu s výsledkem spokojeni. Sebastianu Vettelovi se podařilo alespoň britské duo McLarenu rozdělit a na startu Velké ceny Koreje se postaví na druhé místo.

"Abych byl upřímný, tak si myslím, že McLraren byl velmi konkurenceschopný už včera. Vím, že podmínky byly docela odlišné. Vidíte ale, že byly férové pro všechny, stejně jako dnes ráno na suchu. Znovu jsme na ně (McLaren) v kvalifikaci tlačili velmi, velmi tvrdě a dostali jsme se velmi blízko. Blíže, než pravděpodobně očekávali oni a blíže, než jsme očekávali my. Takže jsme v kvalifikaci odvedli velmi dobrou práci," usoudil letošní mistr světa.

Německý závodník předpovídá další dlouhý závod a je přesvědčen, že šance na vítězství tu stále je. Vše se ale bude odvíjet od toho, jak se mu podaří zacházet s pneumatikami. "Ušetřili jsme naše primární (tvrdší) pneumatiky, což bude zítra klíčové. Do první zatáčky to není moc daleko. Je to dlouhý závod a může se v něm stát mnoho věcí. Důležité bude opotřebení pneumatik," odhaduje Vettel.

Ani Mark Webber dnes na piloty McLarenu nevyzrál a z kvarteta jezdců prvních dvou týmů skončil poslední. Postaví se tak do druhé řady vedle vítěze posledního závodu Buttona.

"V posledním kole jsem trochu ztratil záď (vozu) na výjezdu z první zatáčky. V zatáčce třetí jsem se to snažil získat zpět, ale byl jsem pomalejší o tři desetiny sekundy. Je to škoda, když se vám to nepodaří získat zpět v posledním sektoru, který nebyl tak špatný v kole předcházejícím," uznal svoji chybu Webber.

"Nicméně, na startu jsme čtvrtí. Je škoda, že mě Jenson na konci překonal a odstrčil mě na levou stranu roštu," myslí si Australan, který je ohledně důležitosti opotřebení pneumatik stejného názoru jako kolega Vettel. "Velmi zajímavé budou zítra pneumatiky, neboť tu v kvalifikaci byly rozdílné strategie. Jsme McLarenu blíže, než jsme si mysleli. Byl to dobrý boj mezi námi čtyřmi," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud