Druhé místo bylo v kvalifikaci maximem, přiznal Hamilton | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Druhé místo bylo v kvalifikaci maximem, přiznal Hamilton

Lewis Hamilton z Mercedesu podle svých slov dal do kvalifikačního pokusu na úvodní podnik letošní sezóny formule 1, Velkou cenu Bahrajnu, maximum, Max Verstappen z Red Bullu byl však nad jeho síly.

Mistr světa z loňské sezóny se tak musí smířit s druhou pozicí na startu, když za Verstappenem zaostal o 388 tisícin sekundy.

„Gratuluji Maxovi. Odvedl skvělou práci, v posledním kole byl velmi rychlý. Z vozu jsem dostal maximum. Dal jsem do toho úplně všechno, ale bohužel to nestačilo,“ řekl Hamilton.

Hamilton také ocenil zlepšení, kterého dosáhl Mercedes za posledních čtrnáct dní od předsezónních testů, kde měl mistrovský tým z posledních sedmi sezón problémy.

„Myslím, že od testů jsme odvedli velmi dobrou práci. Lidé v továrně pracovali opravdu skvěle. A naše analytička aerodynamiky Kim nám dává úžasné informace, abychom mohli dostat auto tam, kde ho potřebujeme, abychom se přiblížili Red Bullu.“

Bottas měl pro Q3 jen jednu novou sadu pneumatik

Druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas po kvalifikaci litoval, že v první části kvalifikace použil jednu měkkou sadu pneumatik, která mu pak chyběla pro pokus v závěrečné části kvalifikace. V Q3 tak měl k dispozici jen jednu sadu nových pneumatik, na které nakonec zajel třetí čas.

„Nebylo to špatné, ale samozřejmě nejsme tam, kde bychom chtěli být. Alespoň ale startují třetí, odtud je vše možné,“ řekl Bottas.

„Teď máme v boji o čelo proti Maxovi dvě auta, takže jsem si jistý, že můžeme spolupracovat a vymyslet něco dobrého,“ věří Fin.

Doporučujeme

Články odjinud