Druhá šance pro vyhozeného Abta. Závodit bude pro NIO

Druhá šance pro vyhozeného Abta. Závodit bude pro NIO

Na konci května byl Daniel Abt ve formuli E vyhozen z továrního Audi poté, co v oficiálním virtuálním závodě elektrického šampionátu nechal místo sebe závodit profesionálního simracera. Nyní dostává druhou šanci.

V jednom ze závodů virtuálního šampionátu elektrických monopostů, který formule E pořádala během období pandemie koronaviru, usedl do sedačky simulátoru místo Abta profesionální simracer Lorenz Hörzing.

Když vyšla pravda najevo, měl Daniel Abt z ostudy kabát a dokonce přišel o práci. Tovární stáj Audi sedmadvacetiletého německého pilota vyhodila a místo něj angažovala dvojnásobného šampiona DTM Reného Rasta.

Abt však nakonec o závěr sezony 2019/2020 nepřijde. Čínský pilot Ma Čching-chua se kvůli přetrvávajícím omezením v dopravě nemůže dostat do Evropy a pro posledních šest závodů ho u týmu NIO nahradí právě německý hříšník.

A Daniel Abt se má na co těšit. Každý ze šesti posledních závodů sezony 2019/2020 se totiž uskuteční od 5. do 13. srpna na ploše berlínského letiště Tempelhof, tedy na Abtově domácí půdě.

„Vždy jsem miloval závodění a formuli E, proto mám velkou radost z příležitosti zúčastnit se posledních šesti závodů na mé domácí půdě. Navíc prodloužím svoji rekordní sérii účasti ve všech dosud odjetých závodech šampionátu,“ uvedl vítěz dvou E-prix pro motorsport.com.

Jeho týmovým kolegou u stáje NIO bude stálý pilot čínské stáje Oliver Turvey.

Alex Lynn se vrací

Šesti posledních závodů formule E v sezoně 2019/2020 v Berlíně se zúčastní i britský pilot Alex Lynn.

Lynn ve formuli E debutoval v barvách stáje Virgin a kompletní minulou sezonu absolvoval s továrním týmem Jaguar, kde ho následně vystřídal James Calado.

Šesti E-Prix na Tempelhofu se šestadvacetiletý Alex Lynn zúčastní v barvách indické Mahindry, u které se uvolnila jedna sedačka po odchodu Pascala Wehrleina.

„Jsem nadšený z možnosti reprezentovat Mahindru v Berlíně. Nemůžu se toho dočkat. V Berlíně jsem už dvakrát závodil a vždy jsem se tam cítil dobře, loni jsem se tam navíc dostal do superpole,“ řekl Lynn pro motorsport.com.

Pascal Wehrlein, který opustil indický tým během koronavirové pauzy, pro příští sezonu formule E pravděpodobně zamíří k Porsche. Tam by měl nejmladší šampion DTM v historii vystřídat Neela Janiho a stát se novým týmovým kolegou trojnásobného vítěze Le Mans Andrého Lotterera.

Foto: ABB Formula E

Doporučujeme

Články odjinud