Druhá GP v USA? Některá města mají zájem

Druhá GP v USA? Některá města mají zájem

Jedním z cílů nového šéfa formule 1 Chase Careyho je pořádání druhé grand prix na území USA, a to nejlépe na městském okruhu. Některá americká města sama vyjádřila svůj zájem o přidělení této akce.

Současný kalendář formule 1 zahrnuje jednu grand prix USA, která se od roku 2012 jezdí na okruhu COTA nedaleko texaského Austinu. Carey by však rád přidal druhý závod ve Spojených státech, který by se mohl konat v ulicích jedné z velkých metropolí.

„V souvislosti s možným pořádáním závodního víkendu formule 1 nejčastěji skloňujeme New York, Miami, Los Angeles nebo Las Vegas,“ řekl Chase Carey pro internetové stránky f1i.com.

„Tato místa ale uvádíme jen pro ilustraci. Reálné rozhovory o pořádání grand prix bychom nevedli na veřejnosti. U některých ze zmíněných měst jsme však zaznamenali zájem,“ prozradil dále šéf F1.

Pro uskutečnění druhého závodního víkendu v USA je však nutné, aby se dohromady sešlo několik různých faktorů. Podle Careyho budou navíc vždy jakákoliv jednání probíhat za zavřenými dveřmi.

„Chceme vytvořit správný plán se správnými partnery a na správném místě. Musíme se zapojit do diskuze. S případnými pořadateli nechceme jen uzavřít dohodu. Chceme, aby byli našimi partnery,“ poodhalil své plány Carey.   

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud