Dostat se v Austrálii do Q3 bude velmi těžké, připouští Sainz

Dostat se v Austrálii do Q3 bude velmi těžké, připouští Sainz

Pro Toro Rosso bude podle jeho jezdce Carlose Sainze Jr. v kvalifikaci na první závod letošní sezóny formule 1, Velkou cenu Austrálie, "extrémně těžké" dostat se do závěrečné části.

Sainz zakončil předsezónní testy v Barceloně třetím nejrychlejším časem závěrečného dne, ovšem Španěl, kterému se v loňské sezóně podařilo celkem devětkrát dostat v kvalifikaci až do Q3, si myslí, že probojovat se letos v Melbourne mezi nejlepších deset nebude lehký úkol.

„Myslím si, že i ostatní udělali v porovnání s loňským rokem obrovský krok, obzvlášť Force India, Haas, Renault. Williams lítá,“ řekl Sainz Jr.

„Bude to tedy velmi, velmi těsný souboj o páté místo v šampionátu, nebo o to mít pátý nejrychlejší vůz v Melbourne. Dostat se do Q3 proto bude extrémně těžké.“

Sainzův týmový kolega Daniil Kvjat si podle svých slov užil až teprve svůj poslední den testů. Tým podle něj riskoval, že se nestihne připravit na Velkou cenu Austrálie.

„Udělali jsme poměrně málo kol v rámci závodní simulace, trochu lépe jsme na tom byli s výkonností. Udělali jsme tuhle práci, kterou jsme ale měli udělat mnohem dříve,“ řekl Kvjat.

„Alespoň jsme to ale zvládli, protože kdyby se nám to před Melbourne nepodařilo, pak bych řekl, že nejsme připraveni. Ale protože jsme to zvládli, tak bych chtěl říct, že jsme připraveni bojovat.“

Sainz k tomu dodal: „Díky tomuto poslednímu dni (testů) si myslím, že tým může být trochu více optimistický a pozitivní. Stále máme odjeto mnohem méně kol než naši rivalové a stále jsme neodhalili plný potenciál tohoto vozu. V průběhu sezóny to ale doženeme.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud