Dominanci Red Bullu zabránit nemůžeme, hájí se Pirelli

Dominanci Red Bullu zabránit nemůžeme, hájí se Pirelli

Sportovní šéf Pirelli Paul Hembery odmítl, že by letní změny pneumatik ovlivnily šampionát ve prospěch týmu Red Bull Racing.

Pirelli muselo změnit pneumatiky kvůli problémům, které nastaly během Grand Prix Velké Británie. Nové přivezlo do Německa a další specifikaci pak do Maďarska.

Podle Hemberyho boj o titul ovlivněn nebyl. "Nakonec Red Bull vedl šampionát předtím a šampionát vede i teď. Takže se z tohoto pohledu nic nezměnilo," uvedl pro Autosport.

Po letní přestávce pak začal Red Bull dominovat, což je něco, před čím Pirelli v první polovině sezóny varovalo, že by se mohlo stát, pokud změní pneumatiky.

"My se snažíme dělat svoji práci, ale naše možnosti jsou omezené," vysvětloval Hembery. "Nakonec Red Bull odvádí fenomenální práci a Sebastian je skvělý. V Itálii jel s problémy, jako v prvním stintu, kdy měl z první zatáčky probrzděnou plochu na pneumatice, což by mladší a méně zkušený jezdec asi nezvládl. Takže si také zaslouží trochu uznání."

"Vyhrává také proto, že je velmi dobrý jezdec. Je na ostatních, aby své komplety zrychlili. Red Bull je trochu na koni, ale příští rok by se to mohlo vynulovat a někdo jiný může získat na síle."

Aby závody zůstaly atraktivní navzdory situaci v šampionátu, chce si Pirelli pohrát s alokací pneumatik pro zbývající závody.

"Chceme zkusit některé závody tak, jako jsme to udělali v Číně a Melbourne, kdy top týmy musí použít agresivnější směs na kvalifikaci a získat startovní pozici. Týmy z Q2 pak snad použijí tvrdší směs, aby získaly pozice po prvních zastávkách."

Doporučujeme

Články odjinud