Dominance Ferrari je zavádějící, mohou za ni jiné režimy motoru

Dominance Ferrari je zavádějící, mohou za ni jiné režimy motoru

Italský tým je v lepší formě než v Austrálii, páteční bahrajnská dominance však nemusí být přesným odrazem současného rozložení sil.

Fanoušci Ferrari měli po dnešku možnost si oddechnout. Zatímco Melbourne bylo silným zklamáním, do závodního víkendu v Bahrajnu Ferrari vstoupilo ve velkém stylu. Vettel s Leclercem jasně vévodili výsledkové listině.

Šéf týmu Mattia Binotto ale nadšení míní – na dominanci se mohl podepsat fakt, že Ferrari jelo s motory nastavenými na vyšší výkon než rivalové, kteří se šetřili.

„Myslím, že náskok na ostatní není tak znatelný, zítra to bude rozhodně mnohem těsnější. Soupeři budou velmi silní. Myslím, že je to očividné, potvrzují to i data z GPS a statistiky z rovinek. Rozhodně jsme motorům popustili uzdu víc než ostatní. I proto zítra čekám náročnou bitvu.

Dnešní výsledky jsou jinými slovy zavádějící. V kvalifikaci nastane jiná situace, naši přímí soupeři budou velice dobří. Na druhou stranu je jisté, že jsme na tom mnohem lépe než v Austrálii,“ řekl Binotto.

Rozhodnutí Ferrari jet naplno zřejmě pramení ze snahy zjistit, co stálo za problémy v Austrálii. Podle všeho se hlavní potíže podařilo odstranit.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud