Domenicali zvažoval po Abú Zabí rezignaci na roli šéfa Ferrari

Domenicali zvažoval po Abú Zabí rezignaci na roli šéfa Ferrari

Týmová chyba při volbě strategie Fernanda Alonsa v Abú Zabí stála Ferrari jezdecký titul a mohla připravit o místo také šéfa týmu Stefana Domenicaliho.

Ferrari se v posledním závodě sezóny soustředilo na Marka Webbera a zvolilo příliš brzkou zastávku v boxech, kvůli které Alonso uvízl za Vitalijem Petrovem a nezískal dostatečný počet bodů pro udržení prvního místa v poháru jezdců.

Maranellští po sezóně oznámili, že tato chyba nevyvolá žádné personální zemětřesení, i když drobné změny v organizaci připustili. Šéf týmu Stefano Domenicali si své místo udrží a má podporu prezidenta Ferrari Lucy di Montezemola. Ale v rozhovoru pro La Repubblica přiznal, že po závodě chtěl dát kormidlo k dispozici.

"Po Abú Zabí jsem toto téma nastolil," uvedl Domenicali. "Kladl jsem si otázku, jestli je správné, abych zůstal. Podle mě je to zodpovědné, je to povinnost. Nejsem s tím křeslem spojený. Ale dospěl jsem k závěru, že by rezignace byla chybou."

"Tým znám a myslím, že jsem ta správná osoba pro zúročení toho, co jsme předvedli v minulých měsících. Co se týče metodik, v Maranellu jsme změnili téměř vše, a jsem si jistý, že brzy uvidíme výsledky této tvrdé práce."

Nevydařená poslední Grand Prix se vážně podepsala na náladě týmu. Technický ředitel Ferrari Aldo Costa uvedl, že měl noční můry, jak se marně snaží přimět FIA k restartu závodu. Domenicali se také ocitl v nelehké situaci. "Noční můry jsem neměl. Usnul jsem až v úterý, po dvou dnech," přiznal.

Změny v organizaci, které budou mít za cíl zabránit opakování chyb při rozhodování během závodů, by mělo Ferrari oznámit v nejbližších dnech.

Doporučujeme

Články odjinud